Mors Dag 2018

Gaveideer til mors dag og historien bag mors dag

Mors dag står snart for døren, men ved du hvorfor vi holder mors dag? Og står du og mangler inspiration til en gave til din mor, så har vi her samlet nogle forslag til, hvad du kan give som gave. Du finder også en værdikode, som giver rabat hos Zaya.

Historien om mors dag.

Mors dag kommer oprindelig fra USA og er bragt til Danmark af den danske soldat Christian Svenningsen, som kæmpede i den amerikanske hær under 1. verdenskrig. Her hørte han om ideen med mors dag. Han var medlem i De Allierede Danske Våbenfæller og derigennem blev mors dag indført i Danmark. Den første mors dag i Danmark var d. 12. maj 1929. Christian Svenningsen ændrede dog konceptet en smule, da der blev samlet penge ind i forbindelse med dagen til krigsenker eller mødre, der havde mistet en søn.

Mors dag havde sin storhedstid i 50’erne, hvilket nok har en del at gøre med det familiemønster, der fandtes på det tidspunkt. I dag har dagen fået en renæssance og det er igen populært at fejre mødre over hele landet. Måden man fejrer mors dag har da også ændret sig en del siden 1929. Nu til dags giver de fleste gaver til deres mor. Det kan være i form af blomster og chokolade.

Gave ideer til mors dag 2018

Hvis du nu står og mangler gode ideer til at forkæle din mor med og ikke vil give hende blomster og chokolade, så har vi samlet nogle ideer til andre typer gaver.

Køb en gave

Vi har selvfølgelig også et par bud fra vores egen butik. Vi har her fundet flere forskellige produkter, der helt bestemt vil gøre enhver mor glad.

Rabatkode hos Zaya

I forbindelse med mors dag giver vi 20 % rabat på alle kvindeprodukter ved ordre over 300 kroner. Tilbuddet gælder frem til d. 12/5 2018. Vi anbefaler dog senest at bestille d. 8/5 på grund af Kristi Himmelfarts dag i forhold til levering inden mors dag. Når du bestiller skal du blot indtaste rabatkoden MorsDag2018.

Andre gaveideer

Vælger du at købe en gave, så kan det være, at mors dags platterne fra Bing & Grøndahl kunne være den idé du leder efter. Bing & Grøndahl har siden 1969 lavet mors dags platter med forskellige dyremotiver, hvor en mor giver moderkærlighed til sit afkom. Årets platte kan købes hos Royal Copenhagen og forestiller en kattemor med 4 killinger.

Det kan også være din mor er lidt af en læsehest, så kunne en bog være et godt bud. Her er et par forslag fra bestseller listen. Første bud kunne være Den evige ild” af Ken Follett, som er tilbage med endnu en historisk roman. Historien starter omkring 1500-tallet i England, da dronning Elizabeth 1. bliver regent. Intrigerne lader ikke vente på sig og den skotske dronning Maria Stuart konspirerer med den katolske kirke om at få Elizabeth afsat.

Et andet bud kunne være Nadia Murad – Den sidste pige”, hvor Nadia Murad i denne intense biografi fortæller om at blive holdt fanget som sexslave hos IS, om flugten – og om at bruge sine oplevelser til at blive et talerør for verdens flygtninge og undertrykte.

Tredie og sidste bud kunne være Leonora Christina Skovs personlige beretning ”Den, der lever stille” om barndomslivet i parcelhuset, hendes beslutning om at blive forfatter, kvindelige kærester, livets svære valg, og ikke mindst hendes higen efter sin mors kærlighed.

Giv en oplevelse

Hvis det er så heldigt din mor har alt, hvad man kan ønske sig. Så kan det være du kan overveje at give hende et gavekort til en oplevelse. Du kunne fx give hende en tur på et wellness ophold, du kan købe gavekort på www.wellnessgavekortet.dk eller det kunne være en weekend på et slot med spisning, hvis det er i den lidt for dyre ende, så kan et cafebesøg måske være svaret.

Du kan også overveje et gavekort til en god film i biffen. Hvis din mor nu ikke er typen, der går i biffen, så kan du måske lave en hyggelig aften i hjemme med en god film popcorn, slik og sodavand.

Det kan selvfølgelig også være din mor er mere til musik en film, så findes der masser af koncerter du kan give billetter til. Prisen på billetter kan dog variere meget efter smag og hvor kendt kunstneren er.